BIO LOGIC SWEDEN


Cryokammare


ÖKAD FÖRBRÄNNING & PRESTATION SAMT SNABB ÅTERHÄMTNING…

är bara några av fördelarna med CRYO FULL BODY (Whole Body Cryotherapy.) En snabb och sund process som accelererar kroppens naturliga återhämtning samtidigt som den förbättrar det totala välbefinnandet och ger ny energi!


Behandlingen är en helt torr och kylande process som sänker hudtemperaturen ner till 5ºC under en behandling på upp till 3 minuter. Vid behandlingen omges  kroppen av nedkyld luft med en temperatur ned till -85ºC. En energikick som måste upplevas!

Efter sessionen börjar kroppen omedelbart att värma upp sig, öka cirkulationen och minska inflammationer. Bland annat genom att rensa toxiner, mjölksyra och slaggprodukter i kroppen. Kroppen tillför sedan nytt syresatt blod och skapar ett fantastiskt välmående.


Vissa grupper skall inte använda kryoterapi. Har du någon åkomma – läs mer här.

Läs även vår FAQ!


FÖRDELAR MED CRYO FULL BODY • Minskar muskelinflammationer
  Kyla minskar direkt skador samt minskar inflammation i hela kroppen genom att främja läkningen. Har du en skada på en arm eller ett ben, kommer dock kryoterapin automatiskt att rikta sig mot dessa akuta områden. 

 

 • Minskar ångest & trötthet
  Kryoterapi stimulerar den mest kraftfulla nerven i hjärnan – Vagusnerven.  Genom att stimulera denna nerv med kryoterapi kan du öka ditt välmående, slappna av, skapa fridfullhet, bekämpa stress, minska ångest samt få mer energi.

 

 • Ökad prestation
  Många idrottare använder kryoterapi för snabbare återhämtning och ökad prestation.  Kryoterapi kan korta ner återhämtningen från 72 timmar till ca 24 timmar! Perfekt efter hårda träningspass, men även inför träning för ökad cirkulation och prestanda.

 

 • Ökad metabolism & fettförbränning
  Efter en kryoterapi behandling tar det mycket energi att värma upp kroppen. Tre minuters behandling ger en förbränning av cirka 300 till 800 kalorier beroende på fysik och kroppsstorlek. en ökad metabolism!
 • Reduktion av kronisk smärta & trötthet
  För de som lider av kronisk trötthet, fibromyalgi, ledvärk samt generell kroppssmärta har helkropps kryoterapi en positiv inverkan. De flesta upplever en direkt minskning av smärta som varar hela dagen och många längre än så. En studie om fibromyalgipatienter visade att  efter 15 sessioner kryoterapi hade majoriteten fått en markant minskad smärtnivå.

 

 • Lyckorus
  Kryoterapi kan vara ett alternativ till antidepressiva läkemedel eftersom behandlingen släpper ut endorfiner i blodet. Endorfinerna interagerar med smärtreceptorerna, vilket reducerar smärtuppfattningen och gör att du kan känna dig lyckligare och mer tillfreds!

 

 • Fräschare look
  Kryoterapi hjälpa till att minska rynkor och öka hudens lyster. Den förbättrar också hudens motståndskraft samt reducerar celluliter. En del forskning hävdar även att de har en positiv effekt på åldrandet!

 

 • Reducering av Tinnitus 
  En amerikansk studie visar på att Kryoterapi kan reducera Tinnitus. I studien konstaterades det att ett flertal patienter upplevde en minskad frekvens av tinnitus och en del upplevde att den försvann helt.